Továbbra sincs gyanúsítottja a terézvárosi házomlásnak

baleset
2022 augusztus 01., 06:47
comments 6

Már 42 tanút hallgattak meg, de gyanúsítottja még mindig nincs a terézvárosi házomlásnak, közölte a Mandinerrel a BRFK szóvivője, Csécsi Soma. Június 27-én leomlott egy ház tetőszerkezete a Jókai utcában, több járókelő megsérült, egyikük súlyosan, és több autó is megrongálódott.

Egy hónappal később még mindig vizsgálják a történteket, a BRFK építész-statikus szakértő bevonásával nyomoz. A tetőtér a baleset idején átépítés alatt állt, az építkezést az ügyben illetékes fővárosi kormányhivatal a falomlás után azonnali hatállyal leállította a veszélyhelyzet elhárításáig. A Mandinerrel most azt közölték, az építési munkaterületen elhárították a veszélyhelyzetet, így a kivitelezés folytatását a kormányhivatal feltételekkel engedélyezte.

Sem a beruházó, sem a kivitelező nem akart nyilatkozni a lapnak, utóbbi még a baleset után pár nappal a Borsnak tagadta, hogy ők lennének a hibásak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.