Leomlott egy ház tetőszerkezete Terézvárosban, legalább egy ember megsérült

  • Leszakadt egy tetőszerkezet a Jókai utcában.
  • Több járókelő megsérült, egyikük súlyosan.
  • A törmelékek alatt nem találtak sérülteket.

(Cikkünk frissül!) Egy tetőtér építése közben omlott le egy ház tetőszerkezete a VI. kerületi Jókai utcában - mondta el a 444-nek Soproni Tamás, a kerület polgármestere. Épp egy falat húztak fel, az építkezés magánberuházás.

Hétfőn déltájban még nem engedték ki az érintett ház lakóit, a rendőrség, a tűzoltók és a mentők járművei valósággal ellepték a környéket.

Fotó: Kaufmann Balázs / 444

A 444 tudomása szerint a katasztrófavédők és a tűzoltók keresőkutyás egységei első körben senkit sem találtak a házomlás törmeléke alatt. Helyszíni tudósítónk szerint a négyemeletes bérház homlokzatának egy része szinte teljes egészében kifelé, az utca irányába omlott le. A katasztrófavédelem helyszínen tartózkodó szóvivőjétől megtudtuk, hogy az épület negyedik emeleti lakásaiban nem tartózkodott senki. Úgy tűnik, hogy a sérültek éppen arra gyalogló járókelők lehettek.

A lakók elbeszélése szerint az építkezés eddig sem volt problémamentes, nemrég - egyikük elmondása szerint nagyjából két hete - tűz ütött ki, amit komolyabb vízmennyiség kilocsolásával tudtak csak eloltani a tűzoltók.

Több, a helyszínen nézelődő, illetve a hírfotókat megvizsgáló építőipari szakember gyorsértékelése szerint nem maga a szigorúan vett tetőszerkezet, hanem a homlokzat azon legfelső, párkányszerű darabja omolhatott le, amit statikailag épp a tetőszerkezet szokott a helyén tartani.

Ezt a teóriát támasztja alá olvasónk pár perces fotója, amit az egyik szemközti épületből készített:

Fotó: Olvasónk felvétele

A házomlás intenzitását érzékelteti, hogy már a Nyugati pályaudvar környékén érezni a levegőben szálló port. Az omlás zaja olyan erős volt, hogy az egyik nézelődő egy hasonló, Andrássy úti építkezésről rohant a helyszínre a hang hallatán.

Fotó: Kaufmann Balázs / 444

Az egykori Jókai utcai MSZP székházzal szemben található épület környékét minden irányból lezárták, a kereszteződéseket mentők, rendőrautók és tűzoltójárművek foglalják el.

A Telex videóján látható, hogy az első percekben háborús látványt idézett az utcára hullott törmelék és por. Több autó is megrongálódott.

A tűzoltók kivonultak, a környezők utcákat lezárták. Soproni Tamás elmondása szerint egy járókelő súlyosan megsérült. A beomlott fal alatti lakásban viszont nem tartózkodott senki.

Fotó: Kaufmann Balázs / 444

A 168 óra legalább három sérültről tud, egyiküket azonnal elvittek a mentők, egy másik embert a helyszínen elláttak, és úgy tűnik, viszonylag jól van, a harmadik emberről viszont semmit sem tudni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt