Kitiltottak egy újságírónőt egy kivégzésről Alabamában, mert túl rövid volt a szoknyája

külföld
augusztus 2., 5:21
comments 9

A kivégzés során az alabamai börtön tisztviselői teljes testkontrollnak vetették alá a szemtanúként megjelent női riportereket. Az egyik nőt ki akarták tiltani a kivégzőteremből azzal az indokkal, hogy túl rövid volt a szoknyája. Nem ez volt az egyetlen furcsaság, három órába telt, amíg Joe Nathan James Jr-ban megtalálták azt a vénát, amin beadták a halálos injekciót. A büntetés-végrehajtás azt állította, hogy a kivégzésben „nem volt semmi rendkívüli."

Ivana Hrynkiw, az AL.com nevű alabamai hírportál újságírója elmondta, hogy a börtönben félrehívták, és közölték vele, hogy a szoknyája túlságosan rövid, nem felel meg az előírásoknak. „Megpróbáltam a csípőmig húzni a szoknyámat, hogy hosszabb legyen, de azt mondták, hogy még mindig nem megfelelő" - írta a Twitteren.

photo_camera Kivégzőhelyiség egy kaliforniai börtönben Fotó: AFP

Hrynkiw végül kölcsönkért egy vízálló halászgatyát az egyik fotóstól, de ez sem volt elég. A riportert tájékoztatták, hogy nyitott sarkú cipője szabálysértésnek minősül. Azután engedték csak be, hogy áthúzta a teniszcipőjét.

„Zavarban voltam, mert a testemet és a ruhámat is megkérdőjelezték egy olyan teremben, ahol többnyire olyan emberek ültek, akiket soha nem ismertem" - mondta Hrynkiw. „Leültem, megpróbáltam nem elpirulni, és végeztem a munkámat."

A tisztviselők az Associated Press riporterét, Kim Chandlert is teljes testkontrollnak vetették alá. Felállították, hogy ellenőrizzék a ruhájának hosszát. Chandler azt mondta, hogy ilyen megaláztatásban még sosem volt része, pedig 2002 óta tudósít kivégzésekről.

Három óra keresgélés után megtalálták a vénát is, és végrehajtották a kivégzést. James Jr-t a a 26 éves Faith Hall 1994-es meggyilkolásáért ítélték halálra. James Jr. és Hall rövid ideig randevúztak, de később a nő visszautasította a férfit, aki megölte őt. Az áldozat rokonai azt kérték, hogy a férfi életfogytiglani börtönt kapjon, de ne végezzék ki. (The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt