Rászoruló nagyfogyasztóknak indít rezsitámogatási programot a fehérvári fideszes polgármester

gazdaság
2022 augusztus 02., 13:59
comments 6

Rezsitámogatási programot indítunk a szociálisan rászoruló fehérváriak számára -jelentette be Facebook-oldalán Cser-Palkovics András fideszes polgármester. A részleteket még nem dolgozták ki, és azt sem tudni, hogy mekkora összeget kell hozzá átcsoportosítani.

photo_camera Fotó: Orbán Viktor / Facebook

A programról egyelőre ennyit tudni:

  • A gázszámla és a villanyszámla összegéhez való hozzájárulást lehet majd igényelni, tehát természetbeni juttatást kapnak majd a jogosultak.
  • A tűzifa beszerzéséhez is lehet majd egyszeri, nagyobb összegű támogatást igényelni.
  • A jogosultak körét szociális alapon határozzuk meg, elsősorban jövedelmi és családi helyzet alapján. Kiemelt cél, hogy az egyedül élő, alacsony jövedelműeket, illetve a gyermeke(ke)t egyedül nevelőket segítsük.
  • Értelemszerűen a támogatásokat csak és kizárólag azok vehetik igénybe, akik indokolható és méltányolható okokból nem tudnak a kormányzat által meghatározott átlagfogyasztási keretekbe beleférni, de anyagi helyzetük nem teszi lehetővé az átlag feletti fogyasztás kifizetését.

Cser-Palkovics András szerint adatok hiányában jelenleg nagyságrendileg sem tudják megmondani, hányan lesznek jogosultak a támogatást igényelni, tehát, hogy mennyibe fog kerülni a támogatási program az önkormányzatnak, a néhány tízmillió forinttól a 300 millió forintos nagyságrendig minden elképzelhető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.