Kik azok az istenverte fifék?

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
augusztus 3., szerda 18:56
92

Fifék, fifik, fifénusok. Ha az utóbbi időben (pár évben) gyakran találkozott ezzel a kifejezéssel a Facebookon vagy bárhol máshol, de nem tudja micsoda, akkor jó helyen jár, mert több cikkben mutatjuk be, hogy miben rejlik a fifeség, hogy kezdődött, mivé lett, hová tart.

A jelenség egyáltalán nem új, kereken öt évvel ezelőtt indult, mostanra pedig már széles körben elterjedt, kitágult, mutálódott, de még mindig sokan nem tudhatják mi az istent jelent ez a szó, amire még egy nyamvadt Wikipédia szócikk sem született, de a Google se dob ki magyarázatot.

Nem húzom tovább az időt: a fife szó a Fiatal Felnőttek mozaikszava, a többi pedig ennek a becézése.Ennyivel viszont még nem tudtuk le ezt a kérdést. A Fiatal Felnőttek ugyanis nem csak egy társadalmi csoportot, Facebook-csoportot vagy korosztályt takar (bár azzal szorosan összefügg, de erről majd később), hanem valahogy ezek mindegyikét, amit nehéz definiálni, de ebben a cikkben mégis erre vállalkozunk.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt