Kik azok az istenverte fifék?

életmód
2022 augusztus 03., 18:56

Fifék, fifik, fifénusok. Ha az utóbbi időben (pár évben) gyakran találkozott ezzel a kifejezéssel a Facebookon vagy bárhol máshol, de nem tudja micsoda, akkor jó helyen jár, mert több cikkben mutatjuk be, hogy miben rejlik a fifeség, hogy kezdődött, mivé lett, hová tart.

A jelenség egyáltalán nem új, kereken öt évvel ezelőtt indult, mostanra pedig már széles körben elterjedt, kitágult, mutálódott, de még mindig sokan nem tudhatják mi az istent jelent ez a szó, amire még egy nyamvadt Wikipédia szócikk sem született, de a Google se dob ki magyarázatot.

Nem húzom tovább az időt: a fife szó a Fiatal Felnőttek mozaikszava, a többi pedig ennek a becézése.Ennyivel viszont még nem tudtuk le ezt a kérdést. A Fiatal Felnőttek ugyanis nem csak egy társadalmi csoportot, Facebook-csoportot vagy korosztályt takar (bár azzal szorosan összefügg, de erről majd később), hanem valahogy ezek mindegyikét, amit nehéz definiálni, de ebben a cikkben mégis erre vállalkozunk.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.