Lázár János Simicska egykori bizalmi emberét ültette a Magyar Közút felügyelőbizottságába

augusztus 3., szerda 13:12
9

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tulajdonosi jogait az új kormány megalakulása óta a Lázár János által vezetett Építési és Beruházási Minisztérium gyakorolja. Az állami cég közleménye szerint 2022. augusztus 1-jétől az újonnan létrehozott Igazgatóság elnöke Bartal Tamás lesz, aki korábban a Miniszterelnöki Kormányiroda helyettes államtitkára, azelőtt pedig Lázár-féle Miniszterelnökség helyettes államtitkára volt. 2016-ban a még létező Népszabadság arról írt, hogy Bartal Lázár János bizalmi emberének számít.

Németh Lászlóné és Lázár János Fotó: Marjai János

A Felügyelőbizottság elnöke Németh Lászlóné lesz, aki a Simicska-korszakban fejlesztési miniszter volt, őt tartották az oligarcha bizalmi emberének a kormányban. Majd Lázár Miniszterelnökségén egy ideig államtitkár volt.

A Közút vezérigazgatói feladatait továbbra is Szilvai József Attila látja el.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az országos, több mint 32 ezer kilométernyi állami közúthálózat üzemeltetési és fenntartási feladatait látja. Teljesítménymutatói alapján az ország egyik legnagyobb állami tulajdonú vállalatáról van szó, amely a központi irányítás mellett 19 megyei igazgatóságon keresztül végzi többek között az országos közutak karbantartását, felügyeli a teljes körű felújítási beruházásokat és gondoskodik az úthálózatvédelmi feladatokról is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt