Több mint ötszáz ember halt meg a pakisztáni áradásokban

augusztus 3., szerda 16:12
1

A katasztrófavédelem legfrissebb adatai szerint 502 halálos áldozata van a hetek óta tartó monszunesőnek Pakisztán délnyugati részén, amely óriási áradásokat okozott - közölték szerdán a helyi hatóságok. Az áldozatok közül 98 nő és 191 gyerek volt.

Pakisztáni katona ment ki egy gyereket a vízből Pundzsáb tartományban. Fotó: SHAHID SAEED MIRZA/AFP

Az eső okozta áradások következtében több mint 40 ezer lakóház és 2500 kilométernyi közút rongálódott vagy semmisült meg, és több ezer ember vált hajléktalanná. A jelentés szerint az áradások sújtotta területeken több millió embert veszélyeztetnek a szennyezett víz útján terjedő betegségek. Sok ezer ember tartózkodik a villámárvizek által körülzárt területeken is, őket a katonaság és a segélyszervezetek munkatársai igyekeznek kimenteni.

A monszunesők okozta árvíz Beludzsisztán és Szindh tartományokban volt a legsúlyosabb, ahol korábban soha nem tapasztalt erősségű esőzések voltak. Pakisztánt az utóbbi néhány évben jelentősen sújtja a szélsőséges időjárás, mert a rekordokat döntő esőkön és árvizeken kívül nyáron a hőhullámok, télen pedig a rossz levegőminőség is komoly problémákat okoz. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt