Tizenhat órát élt túl egy 62 éves férfi egy felborult vitorlásban az Atlanti-óceánon

külföld
2022 augusztus 04., 06:35

Hétfő este érkezett vészjelzés egy 12 méteres hajóról, ami Lisszabonból indult az Atlanti-óceánra, és nagyjából 22 kilométerre a Sisargas-szigetektől borult fel. A spanyol parti őrség meg is találta a felborult csónakot, de a tenger túl viharos volt ahhoz, hogy kimentsék a férfit, ezért reggelig várni kellett.

A mentésen öt búvár és két helikopter dolgozott. A parti őrség búvárai szerint szinte lehetetlen volt, hogy a férfi túlélje, de a búvár, akit az életjelek felkutatására küldték a hajó felfordult fenekére, dörömbölést hallott bentről. A hajó oldalához hatalmas ballonokat erősítettek, hogy ezzel akadályozzák meg az elsüllyedését.

Reggel, amikor már nyugodtabb volt a tenger, két búvár a hajó alá úszott, és megtalálták a 62 éves férfit, aki térdig állt a vízben. A férfi a hajó alatt úszott ki a búvárokkal, aztán pedig kórházba szállították.

A mentésről videó is készült:

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt