Egy francia polgármester előre kifizettetné a Mont Blanc-ra induló hegymászókkal a temetési költségeiket

augusztus 5., péntek 14:04
5

A franciaországi Saint-Gervais polgármestere, Jean-Marc Peillex szerint a hőhullámok miatt olyan rosszak a körülmények a Mont Blanc-on, hogy a hegymászóknak 15 ezer eurós kauciót kellene letenniük az esetleges mentési vagy temetési költségeik fedezésére. Peillex szerint az életükkel játszanak, akik a figyelmeztetés ellenére Goűter útvonalon mentek fel a hegyre, ugyanis a hőhullámok miatt megnövekedett a sziklaomlások száma. Ugyanis a téli hóhiány és most a rendkívüli hőség meglazította a sziklákat és megnehezítette a hasadékokon való átkelést.

Egy hegyi mentés átlagos költsége 10 ezer euró, a temetési költségek pedig elérik az 5000 eurót. A polgármester elfogadhatatlannak tartja, hogy a francia adófizetők állják ezeket a költségeket. A BBC-nek azt mondta, hogy a letétről még nem hozott hivatalos döntést, de megvan hozzá a felhatalmazása.

Elmondta, hogy július 30-án egy csapat románt találtak a hegyen rövidnadrágban és edzőcipőben. Egy rendőrségi helikopter hangosbemondón utasította őket, hogy forduljanak vissza. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt