Halálra égett két ember egy grúz embercsempész autójában, Bócsánál

baleset
2022 augusztus 05., 09:40
comments 1

Egy grúz férfi tizenöt embert akart átcsempészni az országon egy autóval, azonban péntek hajnalban Bócsa közelében összeütközött egy másik kocsival. A balesetben hárman meghaltak, tizenegy ember pedig megsérült.

A kiskőrösi rendőrök augusztus 5-én 2 óra körül Tázlár belterületén intézkedés alá akart vonni az embercsempész Hyundai típusú autóját, de a sofőr megállás nélkül, nagy sebességgel továbbhajtott. Az autót vezető férfi az 54-es út kereszteződéséhez érve sem lassított, és úgy akart kikanyarodni a főútra, hogy nem biztosított elsőbbséget a védett úton – a Bócsa felől Kecskemét irányába – haladó Mercedesnek, ezért összeütköztek. Mire a rendőrség a helyszínre ért, az árokba borult járművek már kigyulladtak. A Hyundai sofőrjét – egy grúz állampolgárt – a helyszínen elfogták.

A határsértők közül ketten a helyszínen meghaltak, mivel bennégtek a járműben. A két kocsiban utazó határsértők közül tizenkét sérültet kórházba szállítottak, közülük egy ember szintén meghalt. Négyen nem sérültek meg.

A grúz sofőr ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntette és halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása bűntette miatt nyomozást indítottak. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.