Kigyulladt egy szórakozóhely Thaiföldön, tizennégyen haltak meg

külföld
2022 augusztus 05., 17:03

Tűz ütött ki péntek hajnalban a Mountain B nevű éjszakai szórakozóhelyen Thaiföldön. Összesen tizennégyen haltak bele a tűzesetbe, nagyjából negyvenen pedig megsebesültek. A miniszterelnök nyomozást rendelt el.

link Forrás

A tűz eredete ismeretlen, de a terjedést a klub falán lévő gyúlékony hab segítette. A tűzoltóknak több mint három órába telt, mire megfékezték a lángokat.A rendőrség vizsgálja, hogy voltak-e tűzlépcsők az épületben, a mérnökök pedig a ház szerkezetét vizsgálják.

Thaiföld sok kritikát kapott az egészségügyi és biztonsági előírásokhoz való laza viszonya miatt, különösen az bárok és klubbokkal kapcsolatban. (Guardian)

link Forrás


Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.