Sokkal több munkahelyet hoztak létre az Egyesült Államokban, mint amire számítottak

külföld
2022 augusztus 05., 13:43

528 000 új munkahelyet hoztak létre júliusban, közölte az Egyesült Államok munkaügyi minisztériuma. Emellett 3,5 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta, ez az elmúlt közel ötven év legalacsonyabb szintje.

A közgazdászok júliusra nagyjából 260 000 munkahellyel számoltak.

Ez a növés több szempontból is nagy sikernek számít, hiszen segíthet javítani az utóbbi időben nem túl bizakodó közhangulatot. A gazdasági válságtól való félelem csökkenésével, az államba és a munkahelyekbe vetett bizalom növelésével a gazdasági válság berobbanásának esélye is csökken.

A Federal Reserve kamatemeléssel próbálta megfékezni a megugró inflációt. Közgazdászok szerint a munkaerőpiac erősödése annak a jele lehet, hogy a gazdaság nem lépett recesszióba. (Axios)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.