Spórolni kell a tűzoltóságokon

gazdaság
2022 augusztus 05., 05:46
comments 9

Körlevélben szólították fel spórolásra a tűzoltóságokat, mondta Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke az ATV-nek.

Az utasítás értelmében a korábbinál ritkábban, havonta egyszer fognak megyei szinten gyakorlatozni, visszafogják az ellenőrzéseket, és a kocsik használatát is csökkenteni kell.

photo_camera Fotó: Donka Ferenc/MTI/MTVA

Július vége óta csak magántulajdonú gépjárművekre, taxikra és mezőgazdasági erőgépekre vonatkozik a hatósági áras benzinár, vagyis például a tűzoltók is piaci áron tankolnak. Az ATV szerint az önkéntes tűzoltóknál már előfordult, hogy emiatt nem vállalták el az oltást egy erdőtűznél használatos járművel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.