Közel ötszáz hektáron ég az erdő Spanyolország északnyugati részén

katasztrófa
2022 augusztus 06., 12:09

Csütörtökön késő este tűz ütött ki Spanyolország északnyugati részén, a galíciai Caldas de Reis település melletti erdőben. Péntek reggelre már 350 hektárnyi területet pusztított el, és nagyon közel ért néhány lakott településhez.

A Medio Rural legutóbbi jelentése szerint már 450 hektáron ég az erdő. A lángok a Xiabre-hegység Caldashoz tartozó részén csaptak fel, de gyorsan Vilagarcía vidéki területei felé terjedtek. A péntek hajnali órák „nagyon kemények" voltak – mondta a város polgármestere, Alberto Varela. A pénteki éjszaka folyamán harminc embert kellett kimenekíteni a házukból, de reggelre már visszatérhettek otthonaikba.

link Forrás

A tűz okait még nem sikerült tisztázni, de figyelembe véve, hogy egyszerre több területen is keletkezett.

Szintén Galíciában, az Orense tartománybeli Verínben szardán keletkezett erdőtűz 600 hektárt pusztított el. A tűzoltók háromnapos, szünet nélküli munkával tudták stabilizálni a helyzetet. Sokakat kilakoltattak, és néhány üzlet le is égett a faluban.

photo_camera Fotó: MIGUEL RIOPA/AFP

A tíz galíciai erdőtűz nagy részét stabilizálták. A rendkívüli szárazság miatt egyre több tűzvész tör ki ezen a vidéken. (abc.es)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.