Nem hajlandó enni a Szajnába tévedt beluga

ÁLLAT
2022 augusztus 06., 15:25

Egyre többen aggódnak a francia Szajna folyóba tévedt beluga miatt: visszautasítja az élelmet és egyre soványabb, mondta szombaton egy helyi tisztviselő.

photo_camera Állítólag lefogyott. Fotó: JEAN-FRANCOIS MONIER/AFP

A beluga Párizstól 80 kilométerre úszkál két zsilip között. Állatorvosok megpróbálják felmérni az állapotát, mielőtt döntenének a beavatkozás módjáról. Egyelőre vitaminokat próbálnak adni neki.

A belugák általában sarkvidéki vagy szubarktikus vizekben élnek, de előfordulnak a kanadai Szent Lőrinc-folyó torkolatában is. Megesik, hogy néha délebbre tévednek, és időlegesen képesek túlélni édesvízben is. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.