Tizenegyen életüket vesztették egy buszbalesetben Zágráb mellett

baleset
2022 augusztus 06., 09:37
comments 1

Tizenegyen meghaltak és harmincnégyen súlyosan megsérültek egy buszbalesetben Horvátország északi részén szombat reggel.

photo_camera Fotó: DAMIR SENCAR/AFP

A lengyel rendszámú busz lesodródott az útról az A4-es autópályán. A baleset Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra történt. A busz Magyarország felől érkezett. A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. A hatóságok szerint lehetséges, hogy a sofőr elaludt a volán mögött.

Frissítés:

Tizenkettőre nőtt a halálos áldozatok száma, és legalább negyvenen megsérültek, mondta Davor Bozinovic horvát belügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatóján.

A belügyminiszter azt is mondta, a busz Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medugorjebe. A buszon nem voltak gyerekek, a sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt