Tizenegyen életüket vesztették egy buszbalesetben Zágráb mellett

baleset
2022 augusztus 06., 09:37

Tizenegyen meghaltak és harmincnégyen súlyosan megsérültek egy buszbalesetben Horvátország északi részén szombat reggel.

photo_camera Fotó: DAMIR SENCAR/AFP

A lengyel rendszámú busz lesodródott az útról az A4-es autópályán. A baleset Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra történt. A busz Magyarország felől érkezett. A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. A hatóságok szerint lehetséges, hogy a sofőr elaludt a volán mögött.

Frissítés:

Tizenkettőre nőtt a halálos áldozatok száma, és legalább negyvenen megsérültek, mondta Davor Bozinovic horvát belügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatóján.

A belügyminiszter azt is mondta, a busz Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medugorjebe. A buszon nem voltak gyerekek, a sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.