Újabb milliárd dolláros támogatási csomagot küldene az Egyesült Államok Ukrajnának

háború
2022 augusztus 06., 14:08

Nagy hatótávolságú fegyverekhez, a HIMARS-hoz, valamint a NASAMS-hoz használható lőszereket szállítana az Egyesül Államok az Ukrajnának nyújtandó következő segélycsomagban. A csomag várhatóan egymilliárd dollár értékű lesz, ami az egyik legnagyobb az eddigiek közül.

A csomagot várhatóan hétfőn jelentik be, és az Elnöki Lehívási Hatóság (PDA) finanszírozná, amely elnöki utasításra, a kongresszus jóváhagyása nélkül is cselekedhet.

A Pentagon nemrég hozott döntést arról, hogy ukrán sebesülteket is fogadjanak a Ramstein németországi amerikai légitámaszpont katonai kórházában, valamint 550 millió dollár értékben terveznek további lőszert küldeni az eddig nagyon bevált HIMARS rakétarendszerekhez.

Amerika eddig több mint nyolc milliárd dollár értékben járult hozzá Ukrajna védelméhez. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.