Izrael végzett az Iszlám Dzsihád egyik vezetőjével

POLITIKA
2022 augusztus 07., 10:39

Gázában egy izraeli légitámadás során meghalt Kalid Manszúr, a Palesztin Iszlám Dzsihád egyik vezetője és két beosztottja. A jelentések szerint összesen 32 palesztin vesztette életét: hat dzsihádista mellett civilek, köztük hat gyerek.

photo_camera Palesztinok összeomlott házukból az ingóságaikat mentik a Gázai övezetben, 2022. augusztus 7-én. Fotó: MAHMUD HAMS/AFP

Manszúrral rakéta végzett a dél-gázai Rafah menekülttáborban. Az izraeli hadsereg korábban ötször próbált végezni a katonai vezetővel, akit azzal vádoltak, hogy ő a Gázából indított palesztin támadások kitervelője.

Izrael a támadást a terrorszervezet jelentette fenyegetéssel indokolta. Péntek óta közel 600 rakétát lőttek ki Gázából Izrael területére. A mostani 2001 májusa óta a legkomolyabb harci cselekmény, akkor 11 nap alatt több mint 200 palesztin és 12 izraeli halt meg.

Az izraeli hadsereg az áldozatok egy részének haláláért az Iszlám Dzsihádot okolta, mert szerintük egy, a szervezet által kilőtt, célt tévesztő rakéta talált el gyerekeket Dzsabaliában, a Gázai övezetben. A Gázai övezetet kormányzó Hamász, bár figyelmeztető közleményt adott ki, egyelőre nem vett részt a támadásban, és az izraeliek sem támadtak hozzájuk köthető célpontokat. (BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.