Izrael végzett az Iszlám Dzsihád egyik vezetőjével

augusztus 7., vasárnap 8:39
10

Gázában egy izraeli légitámadás során meghalt Kalid Manszúr, a Palesztin Iszlám Dzsihád egyik vezetője és két beosztottja. A jelentések szerint összesen 32 palesztin vesztette életét: hat dzsihádista mellett civilek, köztük hat gyerek.

Palesztinok összeomlott házukból az ingóságaikat mentik a Gázai övezetben, 2022. augusztus 7-én. Fotó: MAHMUD HAMS/AFP

Manszúrral rakéta végzett a dél-gázai Rafah menekülttáborban. Az izraeli hadsereg korábban ötször próbált végezni a katonai vezetővel, akit azzal vádoltak, hogy ő a Gázából indított palesztin támadások kitervelője.

Izrael a támadást a terrorszervezet jelentette fenyegetéssel indokolta. Péntek óta közel 600 rakétát lőttek ki Gázából Izrael területére. A mostani 2001 májusa óta a legkomolyabb harci cselekmény, akkor 11 nap alatt több mint 200 palesztin és 12 izraeli halt meg.

Az izraeli hadsereg az áldozatok egy részének haláláért az Iszlám Dzsihádot okolta, mert szerintük egy, a szervezet által kilőtt, célt tévesztő rakéta talált el gyerekeket Dzsabaliában, a Gázai övezetben. A Gázai övezetet kormányzó Hamász, bár figyelmeztető közleményt adott ki, egyelőre nem vett részt a támadásban, és az izraeliek sem támadtak hozzájuk köthető célpontokat. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt