Jakab Péter szerint kilépési hullám indult a Jobbikban, a párt képviselői „megélhetési politikusok”

POLITIKA
2022 augusztus 07., 14:51
comments 7

„A Jobbik elnökségének és frakciójának tagjai megélhetési politikusokká váltak, akiknek sokkal fontosabb a pénz, a hatalom, mint a Haza sorsa. Becsapták a tagságot, a választókat, és azokat nézik semmibe, akik az elmúlt két évben végigdolgozták az előválasztási és országgyűlési kampányt. Azokat, akik munka mellett, a szabadidejüket áldozva dolgoztak az Orbán-rezsim lebontásáért” - írja közleményében a Nép Pártján*, Jakab Péter politikai kezdeményezése, ami azóta aktív a nyilvánosságban, hogy Jakab távozott a Jobbik éléről.

Állítása szerint az elmúlt napokban feloszlatták magukat a Jobbik következő szervezetei: Bőcs, Abaújszántó, Tarcal, Tiszaújváros, Borsodszirák, Vaja, Csaholc, Létavértes, Vámospércs és Gesztely.

Jakab Péter, a Jobbik egykori elnöke és frakcióvezetője
photo_camera Jakab Péter Fotó: Németh Dániel/444

„Nem asszisztálunk tovább ahhoz a vezetéshez, amely összekacsint a Fidesszel, és a Jobbik elnökét, Jakab Pétert megpróbálták feláldozni, kivégezni az Orbán-rezsim érdekében. A Jobbik feladhatja a küzdelmet, de mi soha. Mi nem alkuszunk a Fidesszel, hanem küzdünk ellenük, és ezzel együtt egy jobb Magyarországért. A végsőkig! Maradunk Jakab Péterrel, maradunk a Nép pártján!” - áll a közleményben.

Jakabot a választási bukás után újból megszavazták a Jobbik élére, de annyira megromlott a viszonya az elnökséggel, hogy lemondott. Ekkor még úgy tervezte, frakcióvezető marad, míg végül ezt a pozíciót is elvették tőle. Szerinte ezzel teljesítették a Fidesz vágyát.

*Frissítés (19:01): Cikkünk eredeti változatában Jakab Péter közleményeként hivatkoztunk a szövegre, mivel számos körülmény utal arra, hogy a Nép Pártján az ő projektje. Jakab Péter oldalának „A Nép Pártján" a mottója, a Nép Pártján-oldalnak Jakab Péter szerepel a borítóképén és a logóján, továbbá Jakab Péter maga mondja ezen a videón, hogy „már tízezren vagyunk”.

Cikkünk megjelenése után azonban jelentkezett Jakab asszisztense, aki szerint Jakab nem adott ki közleményt, és nem is kívánja kommentálni a Jobbik belső ügyeit. Ezek után maga Jakab is jelezte, hogy ő nem adott ki közleményt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.