A frakcióvezetést is elvette Jakab Pétertől a Jobbik

POLITIKA
2022 július 15., 9:35
comments 9

A Jobbik parlamenti képviselőcsoportja pénteki ülésén Jakab Péter helyére a frakció vezetőjének megválasztotta Lukács László Györgyöt, egyúttal általános frakcióvezető-helyettesnek Brenner Kolomant, frakcióvezető-helyettesnek Sas Zoltánt. Egyúttal megköszönték Jakab Péter frakcióvezetőként végzett munkáját, tevékenységére képviselőcsoportunkban továbbra is számítanak.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Jakab Péter a leváltását úgy értékelte, hogy a Jobbik ezzel teljesítette a Fidesz vágyát. „Hogy a Jobbik merre tart, nem tudom. Egy biztos: én maradok a nép pártján” - írta.

Jakab Péter június elején mondott le a párt vezetéséről, mivel az új elnökség megvonta tőle a támogatást. Pedig a választási vereség ellenére májusban még újraválasztották Stummer Jánossal szemben, de azután sem állt vissza a nyugalom a pártban, aminek 10 fősre zsugorodott a frakciója a parlamentben, és ezzel együtt a költségvetési támogatása is megfeleződött. Azóta a párt elnöke Gyöngyösi Márton, EP-képviselő lett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt