Gyöngyösi Márton lett a Jobbik új elnöke

POLITIKA
2022 július 02., 11:11
comments 3

A Jobbik szombati tisztújító kongresszusán Gyöngyösi Mártont választották a párt elnökévé. Gyöngyösi eddig a párt elnökhelyettese volt, 2019 óta európai parlamenti képviselő. 2010 és 2019 között a Jobbik országgyűlési képviselője volt, 2014-2018 között az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke. 2018 és 2019 között ő volt a párt frakcióvezetője a Magyar Országgyűlésben.

Gyöngyösi Márton, Jobbik-elnök 2019 július 16-én
photo_camera Gyöngyösi Márton Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A párt előző elnöke, Jakab Péter június 8-án jelentette be lemondását, miután belső konfliktusok alakultak ki közte és az elnökség között. Ezután Potocskáné Kőrösi Anita lett a párt ügyvezető elnöke. Gyöngyösi két hete jelentette be indulását a megüresedett posztért, akkor azt írta: „amikor egy rezsimmel harcolunk, akkor nem lehet sem álmodozni, sem az úton visszafordulni, sem kiegyezni az elnyomással”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.