Potocskáné Kőrösi Anita a Jobbik ügyvezető elnöke

POLITIKA
2022 június 09., 19:17
comments 3

„A Jobbik elnöksége tudomásul vette és elfogadta Jakab Péter lemondását” - írják a párt csütörtök esti közleményében. A párt vezetése délután döntött arról, hogy a közeljövőben tisztújítást írnak, ahol új elnököt választanak, de ennek még nincs nyilvános időpontja.

Addig is Potocskáné Kőrösi Anita lesz az ügyvezető elnök, Lukács László György, Kvárik Anita, Ander Balázs, Z. Kárpát Dániel, Dudás Róbert és Magyar Zoltán pedig maradnak alelnökök.

„A Jobbik belső ügyeinek rendezéséről a tisztújításig nem kívánunk további nyilatkozatot tenni, tisztelettel kérjük a sajtó munkatársait ennek tudomásul vételére.”

photo_camera Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. október 25-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Jakab Pétert ugyan 70 százalékos többséggel választották újra egy hónappal ezelőtt, szerdán mégis lemondott, mert szerinte „az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni”, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számára a többséget, és ezzel kivették a kezéből a Jobbik irányítását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.