Kétszáz hektáron lángolt a bozót az Alföldön

katasztrófa
2022 augusztus 07., 05:34
comments 2

Kigyulladt az avar és a bozótos Újszász külterületén szombaton késő délután. Több foltban fás, cserjés, gazos terület és napraforgótábla égett. A szolnoki, a ceglédi, a jászberényi, a kecskeméti és a nagykátai hivatásos, valamit a zagyvarékasi, a jászboldogházai és a tápiógyörgyei önkéntes tűzoltók a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, tíz vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a mintegy kétszáz hektáron terjedő tüzet.

Az egységek éjszaka még utómunkálatokat végeztek. Az egyik vasútvonalat egy időre áramtalanítani kellett, mert megdőlt a felsővezeték egyik tartóoszlopa. (Katasztrófavédelem/MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.