Bojkottálta a Fidesz-KDNP a katatörvény és rezsiemelés miatt összehívott rendkívüli parlamenti ülést

POLITIKA
2022 augusztus 08., 11:02
comments 4

A kormánypárti padsorok üresen maradtak hétfőn a Parlamentben, csak az ellenzéki képviselők jelentek meg az általuk kezdeményezett rendkívüli ülésen, ami így határozatképtelen volt. A DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP a fokozódó megélhetési válság miatt kezdeményezte az ülést, többek közt

terjesztettek be javaslatot. A ház határozatképtelensége miatt az előterjesztésekről nem vitáztak a képviselők.

Fidesz: Gyurcsány

A Fidesz-KDNP már korábban jelezte, hogy nem vesz részt az ülésen, a kezdeményezést azzal kommentálták, hogy

"Gyurcsány megmondta, hogy újra készülődik, vissza akar térni a hatalomba és ehhez most ismét össze is terelte az összes kis tagozatát."

A kormánypárt szerint "a választások után szétesett és egymásnak eső baloldali pártok mostanra szolgaian azt csinálják, amit Gyurcsány Ferenc mond nekik, és neki készítik elő a terepet." A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint hiteltelen az ellenzék kezdeményezése, "ezért a kormány képviselői nem vesznek részt rajta."

"A kormány hibái az emberekre hullanak vissza"

„A Fidesz-KDNP nincsen itt, a kormány egyetlen képviselője sincsen itt, pontosan ennyire veszik ők komolyan a magyar emberek, a magyar társadalom problémáit,”

mondta Kanász-Nagy Máté napirend előtti felszólalásában. Az LMP társelnöke szerint az energia- és a klímaválság közepén azonnali cselekvésre lenne szükség.

„A kormány hibái az emberekre hullanak vissza,”

vélekedett a párbeszédes Berki Sándor. Bár a kabinet Brüsszelt és a háborút okolja a gazdasági helyzetért, szerinte mostanra egyértelműen kiderült, hogy

Orbán Viktor és a Fidesz minden döntése hibás volt.

A megoldás helyett viszont csak újabb problémákat generálnak, Berki szerint ilyen a rezsicsökkentés csökkentése, és az üzemanyag-ársapka részleges megszüntetése.

link Forrás

„Bohózat, hogy a Fidesz nem jött el,”

mondta Toroczkai László. A Mi Hazánk vezetője szerint a jelenlegi helyzet nemcsak az Orbán-kormányoknak, hanem az elmúlt évtizedek elrontott gazdaságpolitikájának köszönhető.

Minek járt Orbán annyit Putyinhoz az elmúlt 12 évben, ha nem tudott olcsóbb árakat intézni?

- tette fel a kérdést Kunhalmi Ágnes. Az MSZP társelnöke szerint a mostani gazdaságpolitika túlzott energiafogyasztásra kényszeríti a családokat a magyar ingatlanok rossz szigetelése miatt.

Miért nem jelentek meg a munkahelyükön a fideszes képviselők? Üresek a padsorok, miközben a fizetésüket felveszik!

- mondta Gelencsér Ferenc. A Momentum frakcióvezetője szerint szégyellhetik magukat a kormánypárti képviselők, hogy nem jelentek meg. A jobbikos Z. Kárpát Dániel áfakönnyítést követelt a kormánytól. Rámutatott, hogy az infláció és a megnövekedett rezsiköltségek miatt jelentős pluszbevételhez jut az Orbán-kormány. Javaslata szerint az alapvető élelmiszerek áfáját nullára kéne csökkenteni.

Az, hogy a Fidesz képviselői és a kormány tagjai nem jöttek el az ülésre, jól mutatja, hogy hogyan vezetik ezt az országot. Nem lehet számítani rájuk,

mondta a DK-s Arató Gergely.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.