Legalább heten meghaltak Szöulban az özönvízszerű esőzés miatt

külföld
2022 augusztus 9., 5:40

Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket. A helyi katasztrófavédelmi csapatok egész éjjel dolgoztak, hogy megtisztítsák az utcákat, és kedd reggel a dolgozók bejuthassanak munkahelyükre, azonban az előrejelzések szerint további özönvízszerű esőzések várhatók.

photo_camera Fotó: -/AFP

A szöuli metró nagy része a szokásos módon működik, nagyjából 80 utcát és több tucat folyóparti parkolót azonban biztonsági okokból továbbra is zárva tartanak.

Jun Szogjol dél-koreai elnök a sérült épületek helyreállítására, a veszélyeztetett területek evakuálására szólított fel, hogy megelőzzék a további haláleseteket.

A belügyi és biztonsági minisztérium szerint a fővárosban és a közeli városokban majdnem 800 épület rongálódott meg, és több mint 400 embernek kellett elhagynia az otthonát.

photo_camera Fotó: JUNG YEON-JE/AFP

Combig érő vízben láttak embereket gázolni Szöul elegáns üzleti és szórakozónegyede, a Gangnam metróállomásához közeli utcákon hétfő éjjel, járművek rekedtek a sáros vízben. Az eső vízesésként zúdult be az Iszu metróállomás lépcsőin, miközben az utasokat kimenekítették.

A mentők nem tudták elérni azt a három embert, akik segítséget kértek, mielőtt egy pincében megfulladtak volna Szöul déli részén. Egy másik, közeli városnegyedben az otthonában fulladt a vízbe egy nő, egy közmunkás kidőlt fák eltakarítása közben valószínűleg áramütéstől halt meg, egy összeomlott buszállomás romjai és egy földcsuszamlás alatt pedig további két embert találtak holtan Gvangdzsu városban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt