A budapestiek harmada tart attól, hogy nem tudja majd befizetni a rezsiszámláit

POLITIKA
2022 augusztus 10., 12:17
comments 13

A fővárosiak 57 százaléka arra számít, hogy a következő időszakban kevesebbet engedhet majd meg magának, 34 százalékuk pedig attól tart, hogy nem fogja tudni befizetni a rezsiszámláit, derül ki a Medián és a 21 Ku­­tatóközpont közvélemény-kutatásából, amit a hvg.hu közölt. Az ezer fős mintán készített telefonos felmérés eredménye szerint

a válaszadók 69 százaléka nem ért egyet azzal, hogy a kormány az átlag felett fogyasztók számára növeli az áram- és gázárakat. Ezt gondolja az ellenzéki szavazók 87 százaléka és a fideszesek 49 százaléka is.

Arra a kérdésre, hogy ki a felelős a kialakult helyzetért,

az ellenzéki válaszadók 94 százaléka és a fideszesek negyede is a kormányt nevezte meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.