Egy nappal korábban kezdődhet a katari focivébé

augusztus 10., szerda 11:20
1

Sajtóértesülések szerint az eredetileg tervezettnél egy nappal korábban, november 20-án kezdődik el a katari labdarúgó-világbajnokság. Több hírügynökség a tárgyalások menetét ismerő forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és a szervezők képviselői tárgyaltak a módosításról, és már egyezségre is jutottak. Ennek értelmében a megnyitót és Katar válogatottjának első, Ecuador elleni találkozóját az elfogadott menetrendhez képest 24 órával hamarabb rendeznék meg.

Az eredeti kiírás szerint a világbajnokság november 21-én négy mérkőzéssel rajtolna, és rendhagyó módon a nyitóünnepség és a rendező ország csapatának bemutatkozó találkozója előtt (magyar idő szerint 17 órától) két meccsre - Szenegál-Hollandia (A csoport, 11.00), Anglia-Irán (B csoport, 14.00) - is sor kerülne.

Az új elképzelés szerint a Katar-Ecuador meccs november 20-án lenne, másnap pedig négy helyett három találkozóval folytatódik majd a világbajnokság.A Szenegál-Hollandia meccs 11 óra helyett minden bizonnyal néhány órával később, vélhetően 17 órától zajlik majd. A B csoportban 21-én az angol-iráni találkozó mellett Egyesült Államok-Wales összecsapásra kerül sor 20 órától.

A mostani változtatással tulajdonképpen a hagyományokhoz térne vissza a FIFA. A módosítást ugyanakkor még jóvá kell hagynia Gianni Infantino FIFA-elnök és a kontinentális szövetségek vezetői alkotta testületnek. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt