Rabok dolgoznak a határkerítés megemelésén

augusztus 10., szerda 13:28
4

A büntetés-végrehajtási szervezet megkezdte a már meglévő 165 kilométer hosszúságú biztonsági határzár megerősítését és az új határvédelmi rendszer kiépítését a hódunai szakaszon - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az MTI-vel szerdán. A kormány még július közepén döntött arról, hogy kerítést épít a szerb és a horvát szakasz találkozásánál, a Duna–Dráva Nemzeti Park területén is, a már meglévő szerb szakasz magasságát pedig 1 méterrel megemeli. Az erősítésre összesen 19,5 milliárd forintot szántak. A BVOP tájékoztatása szerint

a magyar-szerb határszakaszon a meglévő 165 kilométeres kerítés első sorát egy úgynevezett hattyúnyak felhelyezésével erősítik meg. Ezeket pengés kerítéselemmel fedik, míg alsó felüket többsoros NATO-dróttal szerelik fel.

A megerősítés része a határzár első sorának betonacél síkhálóval történő megerősítése, illetve a gyors telepítésű drótakadály cseréje és magasítása is, ezek elsődlegesen a kerítés átvágását akadályozzák meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt