A Jobbik tudomásul veszi Jakab kilépését

POLITIKA
2022 augusztus 11., 18:25

„Meglepődöttség nélkül, de sajnálattal vettük tudomásul, hogy Jakab Péter és tanácsadója az utolsó pillanatig nyitva álló együttműködés helyett a szakítást választották” - közölte a Jobbik, miután csütörtök délután a párt volt elnöke és frakcióvezetője bejelentette, hogy kilép a szervezetből. A Jobbik a döntést tudomásul veszi.

„Mindazonáltal bízunk benne, hogy országgyűlési képviselői mandátumát visszaadja az őt ide juttató jobbikos közösségnek”

- írják. Jakab 2019-től volt a párt frakcióvezetője, 2020-tól pedig a Jobbik elnöke. Mindkét tisztséget idén nyárig töltötte be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.