18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Kondiparkban verte agyon a 72 éves férfit

bűnügy
augusztus 11., 8:20
comments 4

2020 októberében egy testépítő parkban egy erőszakos bűncselekmények miatt korábban többszörösen is büntetett férfi beszélgetni kezdett egy 72 éves férfivel.

Az idős férfi rendszeres vendége volt a parknak, és az edzéseknek és testmozgásnak köszönhetően jó fizikai és szellemi állapotban volt. Beszélgetés közben az elkövető egyre indulatosabb lett, majd különösebb ok nélkül bántalmazni kezdte az idős férfit. Ököllel többször arcon ütötte, majd miután a gumiszőnyeggel borított talajra esett, megtaposta az arcát. A földön fekvő áldozat a bántalmazás következtében eszméletét vesztette, mire a támadó elmenekült. A sérülthöz a közelben állók hívtak segítséget, amit meg is kapott, de két héttel később meghalt. A közvetetten életveszélyes sérülések elszenvedése és a sértett halála között közvetlen ok-okozati összefüggés állt fenn.

A Miskolci Törvényszék ítéletében a vádlottat emberölés bűntette miatt 12 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője a cselekmény téves minősítése, illetve a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a bűncselekmény minősítése és a kiszabott büntetés törvényes. Az indokolatlanul, kifejezetten életfontosságú szervre, fejtájékra irányuló többszöri bántalmazás rendkívül durva, agresszív módja egyértelműen az eshetőleges ölési szándékot támasztja alá, tehát az elkövető felismerte, de belenyugodott a sértett halálának lehetőségébe. A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint a vádlott büntetett előéletére is tekintettel a büntetés enyhítésére nincs törvényes indok.

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt