„Lennék a táncos, akinek Dua az ölébe ült”

ZENE
2022 augusztus 11., 10:29
comments 10

Amikor Dua Lipa 2019-ben először fellépett a Sziget nagyszínpadán, inkább még csak a lehetőség látszott benne, hogy elsőrangú popsztár lehet. A járvány utáni kihagyás miatt végül idén visszatérő Sziget fesztivál első napjának fő fellépőjeként a 26 éves énekesnő minden kétséget kizáróan bebizonyította, hogy

azóta elérte ezt a szintet.

Ehhez persze kellett az is, hogy felsorakoztasson még pár slágert, új lemezt, kollabokat, színpadi gyakorlatot, tánckart és a többi.

A koncert gerincét a 2020 márciusában kiadott Future Nostalgia című, nagyon táncos második lemeze adta. Annak a lemeznek az egész marketingjét, felvezetését teljesen át kellett alakítania, hiszen a megjelenése előtt egy-két héttel robbant be a járvány Európában is, és bezárt minden. Eredetileg azon a nyáron jött volna a lemezzel a Szigetre, ami szintén elmaradt, de egyáltalán nem jártunk rosszul vele két évvel később sem. Sőt, ennél jobb kezdést kívánni sem tudtak volna maguknak a fesztivál szervezői, és Dua Lipa a többi fellépőt is kihívás elé állítja.

Ahhoz, hogy ennyien voltak kíváncsiak rá - teltház volt -, az is hozzájárulhatott, hogy a Future Nostalgia végül tényleg rengeteg embernek lett a konyhában, nappaliban táncolós lemeze a bezártság alatt.

Én is hallgattam párszor, és ugyan rajongónak nem nevezném magam (mint mondjuk Rihanna esetében, aki pár éve egy ócska haknival csúnyán elbánt a Sziget közönségével), ahhoz épp eleget olvastam már róla és a show-jairól, hogy kíváncsi legyek, mi igaz a Dua Lipa körüli hype-ból.

Dua Lipa a Szigeten.
photo_camera Dua Lipa a Szigeten. Fotó: Bankó Gábor / 444

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.