Olyan érvekkel védi a kormányszóvivő a tűzifarendeletet, amik nem is szerepelnek a kormányhatározatban

augusztus 11., csütörtök 16:03
16

Néhány tisztázó gondolat a magyar erdők helyzetéről és az új, fakitermelésre vonatkozó szabályokról - ezzel a felvezetéssel posztolt Facebook-oldalán a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra többek közt azzal védi a kormányhatározatot, hogy

"a rendkívüli szabályok kizárólag akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági és közületi tűzifaigényt már nem lehet a korábban tervezett fakitermeléssel biztosítani."

Posztja szerint a "fakitermelés szabályairól szóló kormányrendelet kizárólag vészhelyzet esetére készült," és csak akkor lép életbe, ha szükséges.

Szentkirályi állításával szemben ilyen kitétel, hogy csak az energiakrízis egy pontján lép életbe a lazítás, nem szerepel a kormányhatározatban. Egészen pontosan:

  • a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba,
  • és csak "a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról szóló 2022. évi VI. törvény hatályvesztésekor" veszti hatályát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt