Olyan érvekkel védi a kormányszóvivő a tűzifarendeletet, amik nem is szerepelnek a kormányhatározatban

POLITIKA
2022 augusztus 11., 16:03
comments 16

Néhány tisztázó gondolat a magyar erdők helyzetéről és az új, fakitermelésre vonatkozó szabályokról - ezzel a felvezetéssel posztolt Facebook-oldalán a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra többek közt azzal védi a kormányhatározatot, hogy

"a rendkívüli szabályok kizárólag akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági és közületi tűzifaigényt már nem lehet a korábban tervezett fakitermeléssel biztosítani."

Posztja szerint a "fakitermelés szabályairól szóló kormányrendelet kizárólag vészhelyzet esetére készült," és csak akkor lép életbe, ha szükséges.

Szentkirályi állításával szemben ilyen kitétel, hogy csak az energiakrízis egy pontján lép életbe a lazítás, nem szerepel a kormányhatározatban. Egészen pontosan:

  • a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba,
  • és csak "a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról szóló 2022. évi VI. törvény hatályvesztésekor" veszti hatályát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.