Könyörögnek a norvégoknak, hogy hagyják nyugton Freya rozmárt, különben muszáj lesz elaltatni

ÁLLAT
2022 augusztus 12., 05:46
comments 2

Hetek óta turistalátványosságnak számít Norvégiában a rozmár, aki szokatlan módon az oslói fjordoknál múlatja az időt. A Freyának elkeresztelt, 600 kilós nőstényt körülrajongják az emberek, igyekeznek a közelébe férkőzni, és minél jobb képeket készíteni róla.

photo_camera Fotó: TOR ERIK SCHRDER/AFP

A hatóságok többször szóltak, hogy ez veszélyes egyrészt az emberekre, másrészt magára a rozmárra is. Mostanra felmerült, hogy ha ez így folytatódik, kénytelenek lesznek elaltatni az állatot.

A rozmár alapesetben nem támad emberre, de ha fenyegetve érzi magát, akár ez is előfordulhat. Szakértők szerint a felfokozott érdeklődés láthatóan megviseli az állatot, nem tud eleget pihenni, ami rossz hatással van az egészségére.

Freya, amikor épp nem alszik, kacsákat és hattyúkat üldöz, esetleg csónakokat süllyeszt el a kikötőben. (Guardian)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.