Medvegyev ismét keménykedik: „Ne felejtsük el, hogy az Európai Uniónak is vannak atomerőművei”

háború
2022 augusztus 12., 14:00
comments 23

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök burkoltan megfenyegette Ukrajna nyugati szövetségeseit, akik azzal vádolják Oroszországot, hogy nukleáris katasztrófa kockázatát idézi elő azzal, hogy erőket állomásoztat a zaporizzsjai erőmű körül.

Volodimir Zelenszkij csütörtökön azt állította egy konferencián, hogy fennáll az 1986-os csernobili balesethez hasonló nukleáris katasztrófa veszélye. Szerinte Oroszország túszul ejtette a zaporizzsjai erőművet, és zsarolásra használja azt. Az orosz és az ukrán fél napok óta a másikat vádolja azzal, hogy lövi a létesítmény közvetlen környezetét.

„Kijev és szövetségesei azt állítják, hogy Oroszország támadta meg az atomerőművet. Ez nyilvánvalóan és 100 százalékosan nonszensz, még a hülye ruszofób nyilvánosság számára is” – írta Medvegyev, az orosz biztonsági tanács alelnöke a Telegram-csatornáján.

„Az ukránok azt mondják, ez pusztán véletlenül történik, például olyanokat mondanak, hogy nem akarták. Mit mondhatnék? Ne felejtsük el, hogy az Európai Uniónak is vannak atomerőművei, és ott is történhetnek balesetek” – írta Medvegyev. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt