Horogkeresztet festettek a Frankel Leó úti zsinagógára

bűnügy
augusztus 14., 7:41
comments 3

Péntek este horogkeresztet festettek a budapesti, Frankel Leó úti zsinagógára, korábban pedig SS-emblémát és Adolf Hitler monogramját firkálták fel az épület liftjében, írja Őrsi Gergely II. kerületi polgármester.

photo_camera Az újlaki zsinagóga épülete a késõbb köré épült lakótömb közepén, a Frankel Leó út 49-ben Fotó: Nagy Zoltán/MTI/MTVA

„Az üzenet egyértelmű: a hatmillió ártatlan áldozatot követelő holokauszt után van olyan ember, aki szerint a túlélők és leszármazottaik által látogatott zsinagógának nincs helye Budán. A mi válaszunk legalább ilyen egyértelmű. Buda büszke arra, hogy nálunk él Közép-Európa egyik legnagyobb, virágzó zsidó közössége, akik békében és biztonságban élhetnek itt. Aki a zsinagógát támadja, az mindannyiunkat támad.”

Őrsi felidézte, hogy nemrég melegellenes feliratot találtak a Zsigmond téren, amit fél órán belül eltávolítottak. „Most is azonnal lefestjük a horogkeresztet. A II. kerületi önkormányzat ebben az esetben is minden segítséget megad a Budai Zsidó Hitközségnek és a rendőrségnek. Itt, Budán mindenki számíthat a teljes közösség szolidaritására, akit vallása, származása, szexuális identitása miatt támadnak.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt