Leszámolások Mexikóban, van, ahol már a boltok sem nyitnak ki

külföld
2022 augusztus 14., 08:08
comments 1

Péntek este közel 30 autót gyújtottak fel, és autópályákat torlaszoltak el Mexikó északi részén, Alsó-Kalifornia államban, írja a BBC.

A hatóságok szerint drogkartellek egymás közti leszámolásairól van szó, ezért most több ezer katonát vezényeltek az amerikai határhoz közeli városokba, ahol a hírek szerint legalább 17 embert letartóztattak.

photo_camera Kiégett furgon Tijuanában Fotó: GUILLERMO ARIAS/AFP

A kábítószer-kereskedelem egyik központjának számító Tijuanában annyira súlyossá vált a helyzet, hogy szombaton alig néhányan lézengtek az utcán, bezártak a boltok, és részben leállt a buszközlekedés. Az egyetemi órákat is lemondták.

A megelőző napokban az ország más részein is egymást érték a lövöldözések, gyilkosságok és más erőszakos bűncselekmények. Nyugati államokban szintén autókat és boltokat gyújtottak fel, miután a rendőrök megpróbálták elfogni egy bűnszervezet vezetőjét, Ciudad Juárezben pedig börtönlázadás fajult utcai zavargássá, amiben 11-en haltak meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.