Benjamin Mendy, a Manchester City focistája nőket erőszakolt a vád szerint

bűnügy
augusztus 15., 18:36
comments 7

A Manchester City 28 éves francia focistáját azzal vádolják, hogy 13 fiatal nőt zaklatott és erőszakolt meg. A BBC cikke szerint a bíróságon elhangzott, hogy Mendy a villájában zárt „pánikszobákban” erőszakolt meg nőket. A tárgyaláson elhangzottak szerint a 28 éves francia focista visszaélt gazdagságával és hírnevével, hogy a nőket házába csábítsa.

photo_camera Benjamin Mendy Fotó: PAUL ELLIS/AFP

A vád szerint Mendy a nők többségét manchesteri klubokban ismerte meg, sok esetben „segítőjének”, a 41 éves Louis Saha Matturie-nak köszönhetően, akit szintén nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolnak. A bíróságon elhangzottak szerint a két férfi „érzéketlen közömbösséget” tanúsított a 13 fiatal nő iránt.

Timothy Cray ügyész az esküdteknek azt mondta, Mendy „meglehetősen híres” focista volt a bűncselekmények idején, amikor a francia válogatottal világbajnokságot nyert. Cray úgy fogalmazott, „Mendy gazdagságának és státuszának köszönhetően mások készek voltak segíteni neki, hogy megkapja, amit akar”. Ezzel segítőjére utalt, akinek egyik feladata az volt, hogy „fiatal nőket találjon, és olyan helyzeteket teremtsen, ahol őket megerőszakolhatják”.

A nők közül öten azt állították, hogy csak Mendy, hatan pedig azt, hogy csak Saha erőszakolta meg vagy bántalmazta őket szexuálisan. A férfiak mind a 22 ellenük felhozott vádat tagadják. A nők közül többen azt mondták, hogy amikor megérkeztek Mendy házába, elvették tőlük a telefonjukat. Egyikőjük azt mondta a nyomozóknak, hogy épp menstruált, amikor Mendy megerőszakolta, egy másik nő pedig, aki 17 éves volt akkoriban, azt állítja, hogy mindkét férfi megerőszakolta.

A Mendy által elkövetett állítólagos bűncselekmények 2018 októbere és 2021 között történtek a Macclesfield melletti Mottram St Andrew faluban található házában. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt