Gina Lollobrigida 95 évesen rajthoz áll az olasz választásokon

külföld
2022 augusztus 15., 12:25
comments 8
Gina Lollobrigida a Los Angeles-i Harmony Gold Theatre épületében 2019. január 31-én
photo_camera Gina Lollobrigida a Los Angeles-i Harmony Gold Theatre épületében 2019. január 31-én Fotó: FPA/Full Picture Agency via AFP

Független jelöltként, de az Italia Sovrana e Popolare (ISP) populista-szuverenista politikai tömörülés támogatása mellett elindul képviselőjelöltként a szeptemberben esedékes olasz parlamenti választásokon Gina Lollobrigida - írja a La Repubblica alapján a Telex.

A 95 éves egykori színésznő a Lazio régióban található Latina város szenátusi választókerületében méreti meg magát.

Az ISP merőben új formáció az olasz politikában, a pártot alig pár hete alapították, és egyszerre törekszik együttműködésre a kommunistákkal, a szocialistákkal és az új populistákkal. 3 százalékra van szükségük ahhoz, hogy bejussanak az országgyűlésbe.

Gina Lollobrigida az '50-es és '60-as évek legnépszerűbb olasz filmszínésznője és szexszimbóluma volt. Nem először próbálkozik egyébiránt politikai szerepvállalással: 1999-ben az európai parlamenti választásokon már elindult egyszer, de nem jutott mandátumhoz.

Az olaszországi választásokat, amiket Mario Draghi és kormányának lemondása miatt kell megtartani, szeptember 25-én rendezik. (Telex via La Repubblica)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.