Molotov-koktélokat dobott két fiatal egy véméndi házba

bűnügy
2022 augusztus 15., 13:30

Emberölési kísérlet miatt tartóztattak le két fiatal férfit hétfőn, mert a gyanú szerint Molotov-koktélokat dobtak egy véméndi házba az ott alvó emberek közé szombat éjjel.

A Pécsi Törvényszék közleménye szerint a két gyanúsított az általuk készített Molotov-koktélokat egy véméndi ház középső szobájának ablakán dobta be, miközben az ott lakók aludtak. A házban emiatt kigyulladtak a bútorok, a lakók hívták a tűzoltókat.

Az egyik gyanúsított büntetett előéletű, társa büntetlen, de a közlemény szerint „vele szemben köznyugalom elleni bűncselekmény elkövetése miatt intézkedést már alkalmaztak”.

A két férfi letartóztatását egy hónapra rendelték el több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt. A gyanúsítottak és egyikük védője enyhébb kényszerintézkedés alkalmazásáért fellebbezett, a bíróság határozata így nem végleges. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.