Emberi maradványokat vettek a gyanútlan licitálók egy új-zélandi árverésen

külföld
2022 augusztus 16., 13:19
comments 1

Nyomoz az új-zélandi rendőrség, miután egy család emberi maradványokat talált az árverésen vásárolt bőröndökben, írja a BBC. A rendőrök próbálják azonosítani a maradványokat, a családnak vélhetően nem volt köze az esethez.

Úgy tudni, hogy a család múlt csütörtökön ment a raktárba, és egy utánfutónyi árut - köztük a bőröndöket - vásárolt egy helyi raktározási cégtől. Azután vették észre a maradványokat, hogy otthon megnézték a holmit, mondta Tofilau Faamanuia Vaaelua nyomozó felügyelő.

A szomszédok szerint a lakásból „undorító szag" áradt, az egyikük - aki korábban egy krematóriumban dolgozott - azt mondta, hogy a szag azonnal felismerhető volt. „Rögtön tudtam, és arra gondoltam, honnan jöhet?" - mondta a lakók ingatlanára utalva.

A rendőrség illetékesei elmondták, hogy elsődleges feladatuk „az elhunyt személy azonosítása, és hogy kiderítsék, hogyan került a holttest a bőröndökbe". Azt is mondták, hogy „a felfedezés jellegére" való tekintettel időbe telik, amíg a hozzátartozókat értesítik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.