Megbüntették az Aldit, mert egy pécsi boltban február 1-én a hatósági árnál 10 forinttal drágábban árulták a cukrot

élelmiszer
2022 augusztus 17., 06:10
comments 9

A Baranya Megyei Kormányhivatal 1 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az Aldi Magyarországra, mert a kiskereskedelmi lánc egyik pécsi boltjában megbukott a hatóság helyszíni szemléjén.

Egy dublini Aldi 20201. április 3-án.
photo_camera Egy dublini Aldi 20201. április 3-án. Fotó: Artur Widak/NurPhoto via AFP

Február 1-én, az alapvető élelmiszerek árbefagyasztásának napján a fogyasztóvédelem a pécsi Aldi üzletben azt látta, hogy egyik ismert márka kilós kiszerelésű kristálycukra 239 forintba került. De kiderült, hogy 2021. október 15-én a boltban még 229 forint volt az ugyanilyen márkájú kilós kristálycukor.

Az Aldi szerint nyilvánvaló adminisztratív tévedés történt, és két másik fajtájú kristálycukor 239 forintos árát szerepeltették tévedésből, mert ez „optikailag könnyen összetéveszthető volt” a 229 forintos árral. A cég az észlelés után javította a hibát, ami amúgy nem volt jelentős: a helyszíni szemle napján 64 túlárazott kristálycukrot adtak el, vagyis 640 forint volt a többlet.

A többi termék ára rendben volt. (VG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.