Megbüntették az Aldit, mert egy pécsi boltban február 1-én a hatósági árnál 10 forinttal drágábban árulták a cukrot

élelmiszer
augusztus 17., 6:10
comments 9

A Baranya Megyei Kormányhivatal 1 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az Aldi Magyarországra, mert a kiskereskedelmi lánc egyik pécsi boltjában megbukott a hatóság helyszíni szemléjén.

photo_camera Egy dublini Aldi 20201. április 3-án. Fotó: Artur Widak/NurPhoto via AFP

Február 1-én, az alapvető élelmiszerek árbefagyasztásának napján a fogyasztóvédelem a pécsi Aldi üzletben azt látta, hogy egyik ismert márka kilós kiszerelésű kristálycukra 239 forintba került. De kiderült, hogy 2021. október 15-én a boltban még 229 forint volt az ugyanilyen márkájú kilós kristálycukor.

Az Aldi szerint nyilvánvaló adminisztratív tévedés történt, és két másik fajtájú kristálycukor 239 forintos árát szerepeltették tévedésből, mert ez „optikailag könnyen összetéveszthető volt” a 229 forintos árral. A cég az észlelés után javította a hibát, ami amúgy nem volt jelentős: a helyszíni szemle napján 64 túlárazott kristálycukrot adtak el, vagyis 640 forint volt a többlet.

A többi termék ára rendben volt. (VG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt