Robbanás volt egy kabuli mecsetben, többen meghaltak

külföld
2022 augusztus 17., 18:05

Hatalmas robbanás volt egy kabuli mecsetben az esti ima közben, írja a The Guardian.

A rendőrség szerint több áldozat is van, de azt nem közölték, hogy pontosan hányan vesztették életüket. Egy tálib hírszerzési tisztviselő a Reutersnek azt mondta, hogy akár 35 ember is megsebesülhetett vagy meghalhatott, de a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet. Az Al Jazeera által idézett tisztviselő 20 halálos áldozatról beszélt. A város sürgősségi kórháza Twitteren közölte, hogy 27, a robbanásban megsebesült beteget ápolnak, köztük egy hétéves gyermeket.

Szemtanúk a Reutersnek elmondták, hogy az erős robbanás Kabul egyik északi negyedében hallatszott, és a közeli épületek ablakai betörtek. Mentőautók siettek a helyszínre.

„Egy mecsetben történt a robbanás. Áldozatok is vannak, de a pontos számot nem tudni" - mondta Khalid Zadran, a kabuli rendőrség szóvivője a Reutersnek.

A mecset imámja is a halottak között van, és a halálos áldozatok száma még emelkedhet - mondta egy tálib forrás. A hírszerző csoportok a robbanás helyszínén tartózkodtak, és a nyomozás folyamatban van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.