Újra a tudományos munkával foglalkozna, elhagyja a Biontech-et Karikó Katalin

belföld
2022 augusztus 17., 13:47

Otthagyja a Biontech-et a cég alelnöke, Karikó Katalin, jelentette be a Nők lapjának adott interjújában. A magyar biokémikus a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója.

Annyit mondott csak, hogy szeptember végén befejezi, de arról nem beszélt, hogy hol folytatja. „Új feladatok várnak rám, elsősorban szeretnék végre a tudományos munkában újra elmélyülni, mert az elmúlt másfél évben kevesebb idő jutott erre.”

Azt is mondta, hogy nem örül az ismertségnek: „Örülök, hogy az mRNS-technológiában rejlő lehetőségeket az utóbbi időben sokan felismerték, de nem könnyű dolog ennyire az érdeklődés középpontjában lenni. Jobban szeretnék a tudománnyal foglalkozni, a kutatási eredmények olvasásában elmélyülni”. (Forbes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.