Ursula von der Leyen: Bátorító, hogy több EU-tagállam intézkedéseket vezet be a fűtés optimalizálásáért

eu
2022 augusztus 17., 11:54
comments 2
photo_camera Ursula von der Leyen ismerteti az Európai Bizottság spórolási javaslatát július 20-án. Fotó: John Thys/AFP

Ursula von der Leyen arról írt a Twitteren, hogy „az EU-ban intelligens energiamegtakarítási módszereket vezetnek be”, a légkondicionálásnál például valamivel magasabb hőmérséklet lenyűgöző eredményeket hoz. „Jó, hogy az olyan tagállamok, mint Spanyolország, Csehország és Szlovénia ilyen intézkedéseket is beépítenek terveikbe” – írja az Európai Bizottság elnöke.

Azt írja, az otthoni hőmérsékletet csak 1 fokkal csökkentve kb. 7 százalékos energiamegtakarítást érhetünk el egy egy év alatt „Bátorító, hogy több EU-tagállam (például Spanyolország, Csehország, Olaszország vagy Hollandia) intézkedéseket vezet be a fűtés optimalizálásáért” – írja Ursula von der Leyen, aki szerint ez hozzá fog járulni ahhoz, hogy elérjük a 15 százalékos közös célt.

Azt írja, az Európai Bizottság zöldítési stratégiával szintén energiát energiát takarít meg, például a legtöbb épületben 1 órával korábban kapcsolják le a fűtést és a hűtést, így az éves energiafelhasználás 3 százalékát takarítják meg, néhány épületet pedig bezárják a nyárra, és megkönnyítik a távmunkát.

Érdemes emlékezetünkben tartani azonban azt is, hogy:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt