Vacsorát ajánlott fel Velence polgármestere annak, aki segít megtalálni a Canal Grandén foil szörföző fiatalokat

augusztus 17., szerda 14:58
25

Keresik azt a két fiatalt, akik foil szörföztek a velencei Canal Grandén, közölte Luigi Brugnaro, a város polgármestere. Csütörtök reggel videózták le őket, amint a gondolákat és a vízibuszokat kerülgetve szörföztek Velence fő csatornáján.

„Itt van a két hatalmaskodó idióta, akik megcsúfolják ezt a várost" - írta Brugnaro. „Arra kérek mindenkit, hogy segítsen azonosítani és megbüntetni őket, még akkor is, ha a lehetőségeink korlátozottak - a polgármestereknek nagyobb hatáskörre van szükségük a közbiztonság szempontjából." Brugnaro azt mondta, hogy „vacsorát ajánl fel" annak, aki segít megtalálni a két férfit.

A velencei hatóságok évek óta próbálják visszaszorítani a helytelen viselkedést: nyáron az úgynevezett „illem angyalai" járőröznek az utcákon, és pénzbírsággal sújtják azokat, akiket rajtakapnak, hogy a csatornákban fürdenek, meztelenül sétálnak, galambokat etetnek vagy épp szemetelnek.

A múlt héten Brugnaro „10 nap börtönt" követelt egy 33 éves skót turistára, aki megmártózott a csatornában. 2020-ban egy francia turistát 150 euróra büntettek, miután SUP-pal evezett a Canal Grandén, két német nőnek pedig fejenként 250 eurót kellett fizetnie, amiért bikiniben napoztak a San Stae templomnál. (The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt