A baloldaliak tiltakoztak ellene, a svájci rendőrség mégis elindította a Fidest

külföld
2022 augusztus 18., 19:42
comments 2

Bernben a rendőrség megkezdte Fides nevű gyakorlatát. Ez nem azt jelenti, hogy mindenre papagájszerűen sorosozni vagy gyurcsányozni kezdenek, hanem a hadsereggel közösen felkészülnek az esetleges vészhelyzetekre.

Ezért a parlament épülete előtt sok katonai jármű, lovas rendőr és rendőrautó állt. A gyakorlatot eredetileg 2021-re tervezték, de a covidjárvány miatt elmaradt. A péntekig tartó Fidesszel azt gyakorolják, hogyan kezeljék az elhúzódó terrorfenyegetettséget. A hadseregnek a mindennapi élethez szükséges infrastruktúrákat kell megvédenie.

Vasárnap délután több száz baloldali aktivista tiltakozott a Fides ellen, mert szerintük az állam ezzel a rendőri erőszakot, a militarizációt és a megfigyelést erősíti. (Blick/Bernerzeitung/BärnToday)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.