Előkészülőben az ünnepi közpénzpuffogtatás

ünnep
2022 augusztus 18., 12:44
comments 2

Energiaválság ide, infláció oda, nagy erőkkel zajlik az augusztus 20-ai tűzijáték előkészülete. Az MTI Nuvu Kft. szakemberei már telepítik a pirotechnikai eszközöket az Erzsébet hídon.

Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. szakemberei az Erzsébet hídon 2022. augusztus 18-án
photo_camera Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. szakemberei az Erzsébet hídon 2022. augusztus 18-án Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, aki egyben az augusztus 20-ai Szent István-napi programsorozat biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője is, július elején azzal büszkélkedett, hogy idén nyáron Európa legnagyobb tűzijátékával igyekeznek elkápráztatni az ország népét. A tervek szerint 40 ezer pirotechnikai eszközt lőnek majd fel 4,3 kilométer hosszan a Margit híd és a Petőfi híd között. Emellett a tavalyihoz képest kétszer annyi, hatszáz drón is hozzájárul a látványhoz.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Csak a rakéták beszerzési ára nettó 1,3 milliárd forint, azaz bruttó 1 650 000 000 forint volt. Ennyi fog elégni néhány perc alatt a szemünk előtt.A Nuvu Kft. 2019-ban már részt vett a tűzijáték lebonyolításában, akkor 212,5 millió forint értékben nyertek megbízást. Miközben több vidéki nagyvárosban idén inkább elmarad az ünnepi tűzijáték, Kovács Zoltán a kormány részéről annyival intézte el a kérdést, hogy szerinte drágább lenne nem megtartani az eseményt, mint megtartani.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint csütörtökön a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzsön belül létrejött egy kimondottan az időjárással foglalkozó munkacsoport, ami folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzet alakulását, és amennyiben szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépések megtételéről. Bármilyen, a programokban bekövetkező esetleges változásról vagy az időjárással kapcsolatos intézkedésekről a közvéleményt azonnal tájékoztatják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.