Kovács Zoltán szerint drágább lenne nem megtartani a tűzijátékot, mint megtartani

augusztus 1., hétfő 13:19
12

„Ebben a pillanatban drágább lenne nem megtartani a tűzijátékot, mint megtartani” - mondta Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn az MTI beszámolója szerint.

Az államtitkár úgy gondolja, politikai hangulatkeltés zajlik, „megint kipécézték a tűzijátékot”, amelyet állítása szerint tavaly is megpróbáltak ellehetetleníteni. Közölte, a tűzijátékra vonatkozó szerződéseket már tavasszal megkötötték, a beszerzések is ekkor történtek meg. Azt mondta, a költségek a tavalyi évhez képest a tűzijáték és a programsorozat esetében sem változtak.

A Magyar Turisztikai Ügynökség közleményének tájékoztatása szerint a tűzijáték költsége nettó 1,3 milliárd forint, ebből egy körülbelül félórás műsor jön ki, drónshow-val, vetítéssel, épületfestéssel és hangjátékkal.

Miközben a magyar kormány azzal büszkélkedik, hogy Európa legnagyobb tűzijátékával ünnepel majd augusztus 20-án, magyar városok sora fújta le idén a durrogtatást. Salgótarján inkább katásoknak és a rezsiárak miatt bajba jutottaknak nyújt tanácsadást, Siófok polgármestere „a háborút elszenvedő ukrán és orosz néppel, no és a gazdasági helyzetből fakadó kilátástalansággal küszködő honfitársainkkal” való szolidaritás miatt mondta le a tűzijátékot.

Elmarad az idei tűzijáték Pécsen, Sümegen, Miskolcon, Székesfehérváron, Szegeden és Erdőkertesen is. Kistarcsán a polgármester a saját fizetéséből állja a tűzijátékot, a költségvetésben erre a célra biztosított 440 000 forintból pedig tűzifát fog venni a város. Márki-Zay Péter nem bírná elviselni a bánatos gyermekszemeket augusztus 20-án, így Hódmezővásárhelyen lesz tűzijáték.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt