Honvédségi helikoptert kellett bevetni a pécsi bozóttűz oltásánál

katasztrófa
2022 augusztus 18., 17:48

A Pécs nyugati külvárosában fellobbant bozóttűz miatt, ahol már hétvégi házak is lángra kaptak, a helyi vízszolgáltató csütörtök délután a fogyasztás visszafogását kérte a lakosságtól, mert gyorsan ürülnek a tározók. Nem sokkal később a Honvédelmi Minisztérium kiadott egy közleményt, miszerint elindult egy Mi–17-es helikopter, hogy bekapcsolódjon az oltási feladatokba.

Ilyenkor a helikopterekre a Bambi Bucket nevű eszközt szerelik, ami több ezer liter víz szállítására alkalmas, és tűzoltó járműből vagy közeli víztározókból, tavakból töltik fel. Ennek köszönhetően a repülő eszköz jelentős mennyiségű vízzel, nagy területen képes eloltani a keletkezett tüzet. A Szabad Pécs felvételén látszik is az oltás:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.