Robbanás történt egy kabuli mecsetben, sok áldozat lehet

külföld
2022 augusztus 18., 06:39
comments 2

A robbanás feltehetően az esti ima közben történt az afgán fővárosban. Egy civil szervezet szerint legalább hárman meghaltak és több tucatnyian megsebesültek. A jelentések szerint a Siddiqi mecset imámja is a halottak között van.

Az egyelőre nem derült ki, hogy ki állt a támadás mögött, mindenesetre a robbanás egy héttel azután történt, hogy szintén Kabulban megöltek egy ismert tálib-párti papot. A támadást akkor az Iszlám Állam vállalta magára.

Az olasz civil szervezet, az Emergency szerint eddig három halálos áldozatot találtak, közleményük szerint a robbanásban még 27 ember sebesült meg, köztük öt gyerek.

A tálib hírszerzés egy tisztviselője a Reutersnek azt mondta, hogy akár 35 ember is megsebesülhetett, a halálos áldozatok száma pedig tovább emelkedhet. A tálibok szóvivője közölte, hogy elítélik a támadást. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.